Varstvo osebnih podatkov

Ta politika varnosti in varstva osebnih podatkov je bila pripravljena v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov ter o razveljavitvi Direktive 95/46/ES in določa, kako se uporabljajo in varujejo vaši osebni podatki, ki jih posredujete v zvezi z uporabo spletne strani https://ksisters.si/ in pri nakupu blaga in storitev pri nas, preko spletne strani ali katere koli vaše interakcije z nami (na primer preko linije za stranke ali spletnega klepeta) in nadalje po vaši udeležbi v programu zvestobe. To zlasti pomeni, da družba Ksisters s.r.o. pri obdelavi osebnih podatkov upošteva načela zakonitosti, poštenosti, preglednosti, omejitve namena, omejitve shranjevanja, minimizacije podatkov, točnosti, celovitosti in zaupnosti.

Upravljavec osebnih podatkov je Ksisters s.r.o. s sedežem na naslovu Bajkalská 45G, 821 05, Bratislava - mestská část Ružinov, Slovaška republika, IČO: 53143230, vpisana v poslovni register Okrožnega sodišča Bratislava I, oddelek: Sro, številka zadeve: 146321/B ("Ksisters"), izjavlja, da vse osebne podatke ("podatki") obravnava strogo zaupno in jih obdeluje v skladu z veljavnimi zakonskimi določbami o varstvu osebnih podatkov.

Družba Ksisters s.r.o. je odgovorna za obdelavo podatkov v zvezi s spletno prodajo, dostavo izdelkov in preprečevanjem goljufij.

Ksisters lahko obdelavo osebnih podatkov zaupa obdelovalcu podatkov. Za vse informacije v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, vključno s seznamom Ksistersovih obdelovalcev podatkov, se obrnite na: [email protected]

Varnost vaših osebnih podatkov je za nas prednostna naloga. Zato posvečamo ustrezno pozornost osebnim podatkom in njihovemu varstvu. V tem pravilniku o zasebnosti in varnosti ("pravilnik") vas želimo obvestiti, katere osebne podatke o vas zbiramo in kako jih uporabljamo.

1. Osebni podatki in njihova obdelava

1.1 Kategorije osebnih podatkov

Glede na to, katere naše storitve uporabljate, zbiramo različne podatke.

Če nakupujete pri nas, zbiramo:
- Ime in kontaktni podatki. Ime in priimek, e-poštni naslov, poštni naslov, telefonska številka.
- Demografski podatki. Spol, datum rojstva, država in želeni jezik.
- Podatki se ustvarijo na podlagi trajanja pogodbe - kupljeni izdelki, segment strank, obseg opravljenih storitev.
- Ko se prijavite. Login. Nimamo dostopa do veljavnega gesla.

Če od nas prejemate marketinška sporočila, zbiramo:
- Ime in kontaktni podatki
- e-poštni naslov, ime in telefonska številka.
- Demografski podatki
- država, spol.

Obdelujemo tudi naslednje osebne podatke:
- Podatki za komunikacijo med podjetjem Ksisters in stranko
- Zapisi vedenja na spletnih straneh, ki jih vzdržuje družba Ksisters

1.2 Namen obdelave osebnih podatkov:

Zagotavljanje in izboljševanje storitev. Vaše osebne podatke obdelujemo, da bi izboljšali storitve, ki jih zagotavljamo. To vključuje zlasti:

Obdelava naročila za blago ali storitve, naročene prek našega spletnega mesta. To je potrebno za izpolnitev prodajne pogodbe in izpolnjevanje zakonskih obveznosti (npr. računovodskih dokumentov).

Obvestilo o razpoložljivosti izdelka. Če zaprosite za razpoložljivost izdelka, bomo vaše osebne podatke obdelali z vašim soglasjem.

Podpora strankam.
Za zagotavljanje storitev za stranke in odpravljanje morebitnih težav pri izvajanju prodajne pogodbe ter za obdelavo vaših osebnih podatkov na podlagi potrebe po izvajanju teh pogodb.

Komunikacija.
Zbrane podatke uporabljamo za stike z vami in jih prilagajamo za vas. Z vami lahko na primer stopimo v stik po e-pošti ali na drug način, da vas opomnimo, da imate v spletni košarici elemente, vam pomagamo dokončati naročilo, vas obvestimo o trenutnem stanju vaše poizvedbe, naročila ali pritožbe, od vas pridobimo dodatne informacije ali vas opozorimo, da morate sprejeti potrebne ukrepe, da bo vaš račun ostal aktiven. Če pri nas kupujete kot nepooblaščeni uporabnik, te podatke obdelujemo za zakonito korist podjetja Ksisters, kot je opisano zgoraj.

Izboljšanje storitev.
Podatke uporabljamo za nenehno izboljševanje naših storitev in sistemov, vključno z dodajanjem novih funkcij, ter za sprejemanje utemeljenih odločitev z uporabo celovite analitike in poslovne inteligence, in sicer na podlagi našega zakonitega interesa za svobodo poslovanja in potrebe po izboljšanju storitev, da bi bili uspešni v konkurenci. Da bi zagotovili zadostno zaščito vaših pravic in interesov, za namen izboljšav uporabljamo čim bolj anonimne osebne podatke.

Zaščita, varnost in reševanje sporov.
Podatke lahko obdelujemo tudi v zakonitem interesu zaščite in varovanja naših sistemov in strank, odkrivanja in preprečevanja goljufij, reševanja sporov in izvrševanja naših pogodb na podlagi zakonitih interesov.

Ponudbe za marketing.
- Pošljemo vam komercialno obvestilo o podobnih izdelkih, ki ste jih kupili.
- Ta marketinška obvestila lahko vedno zavrnete s povezavo za odjavo, ki je v vsakem e-poštnem sporočilu.
- Če se odjavite od prejemanja marketinških obvestil, vaših e-poštnih stikov ne bomo več uporabljali v ta namen. Ponovno jih bomo začeli uporabljati, če jih boste registrirali ali izrecno zahtevali.
- Marketinške ponudbe, ki jih vidite, so lahko izbrane na podlagi dodatnih informacij, ki smo jih o vas sčasoma zbrali na podlagi kontaktnih podatkov, demografskih podatkov, priljubljenih in podatkov o uporabi naših izdelkov in spletne strani (piškotki, naslov IP, podatki o klikih v brskalniku, prikazane marketinške ponudbe in podatki o obiskanih izdelkih). Ne izvajamo popolnoma avtomatizirane obdelave, ki bi imela pravne posledice za vas.
- Če niste naša stranka, podatke obdelujemo izključno z vašim soglasjem.
- Od teh postopkov imate pravico kadar koli brezplačno odstopiti.

Obdelava spletnih piškotkov.
Obdelava spletnih piškotkov. Če so v vašem spletnem brskalniku omogočeni piškotki, obdelujemo vedenjske zapise iz piškotkov, nameščenih na spletni strani, da bi zagotovili boljšo izkušnjo na spletni strani in za namene spletnega oglaševanja podjetja Ksisters. Za več informacij glejte posebno poglavje v tem dokumentu.

1.3 Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

Vaši osebni podatki se lahko posredujejo tretjim osebam le, če je to potrebno za izvedbo prodajne pogodbe, na podlagi zakonitega interesa ali če ste v to predhodno privolili:

a) družbam za izvedbo kupoprodajne pogodbe ter za izvedbo notranjih procesov in postopkov;

b) finančnim podjetjem, ponudnikom plačilnih storitev za obdelavo plačil in bankam za izvedbo prodajne pogodbe;

c) logističnim podjetjem za dostavo blaga, ki ste ga naročili, in za reševanje reklamacij, vključno s preklicem pogodbe;

d) našim partnerjem za izvajanje programa zvestobe, v katerem sodelujete;

e) drugim partnerjem, ki zagotavljajo dodatne storitve pri obdelavi podatkov;

f) tretjim osebam, (npr. pravni ali finančni zastopnik);

g) javnim upravam (npr. policija);

h) tretjim osebam, ki izvajajo ankete strank.

2. Račun stranke in nakup brez registracije

Pri ustvarjanju osebnega računa vam bomo odprli z geslom zaščiten uporabniški račun. V svojem uporabniškem računu imate neposreden dostop do svojih podatkov, vključno z njihovim urejanjem, in si lahko ogledate podatke o zaključenih in nerešenih naročilih. V svojem uporabniškem računu lahko upravljate tudi svoje osebne podatke in prejemate e-novice.

Če za nakupe ne želite odpreti uporabniškega računa, lahko v naši spletni trgovini nakupujete tudi brez registracije.

V skladu z ustreznimi pogoji imate pravico odpovedati pogodbo.

3. Varnost osebnih podatkov in obdobje hrambe

3.1 Varnost osebnih podatkov

Vaši osebni podatki se nam posredujejo v šifrirani obliki. Uporabljamo sistem šifriranja HTTPS (HyperText Transfer Protocol Secure). Svoje spletne strani in druge sisteme varujemo s tehničnimi in organizacijskimi ukrepi pred izgubo ali uničenjem vaših podatkov ter pred dostopom nepooblaščenih oseb do vaših podatkov, njihovim spreminjanjem ali razširjanjem.

Zahtevamo, da so naši postopki skladni z uredbo GDPR.

Dostop do vašega računa je mogoč le po vnosu osebnega gesla. V zvezi s tem vas želimo opozoriti, da je zelo pomembno, da svojih podatkov za dostop ne razkrijete tretjim osebam in da vedno zaprete okno spletnega brskalnika, ko končate dejavnost v svojem uporabniškem računu, zlasti če računalnik uporabljate skupaj z drugimi uporabniki. Ksisters ni odgovoren za nepravilno uporabo uporabljenih gesel, razen če Ksisters k temu neposredno prispeva.

3.2 Čas obdelave

Obdelujemo in shranjujemo osebne podatke:
- v roku, ki je potreben za zagotovitev vseh pravic in obveznosti, ki izhajajo iz prodajne pogodbe;
- 1 leto od konca garancijskega roka v zvezi z reševanjem morebitnih sporov;
- za obdobje, v katerem mora družba Ksisters ostati upravitelj v skladu s splošno zavezujočimi pravnimi predpisi. Knjigovodske listine, kot so računi, ki jih izda podjetje Ksisters, se arhivirajo v skladu z zakonom za obdobje 10 let od datuma izdaje;
- privolitev za prejemanje obvestil o razpoložljivosti velja do pošiljanja informacij o razpoložljivosti, vendar ne dlje kot eno leto ali do preklica;
- privolitev za tržne ponudbe velja 4 leta ali do preklica

V drugih primerih je obdobje obdelave odvisno od namena obdelave ali je določeno s pravnimi akti na področju varstva osebnih podatkov.

4. Pravice posameznikov, na katere se nanašajo osebni podatki

Če obdelujemo vaše osebne podatke, lahko kadar koli zahtevate brezplačne informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov.

Če menite, da obdelujemo osebne podatke v nasprotju z vašim varstvom osebnih podatkov in zakonskimi pogoji za varstvo osebnih podatkov, lahko zahtevate pojasnilo ali zahtevate odpravo kršitve, zlasti lahko popravite, dopolnite ali zahtevate uničenje osebnih podatkov ali blokiranje obdelave.

Če želite uveljavljati svoje pravice, se obrnite na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na naslovu [email protected]. Lahko se obrnete tudi na Urad za varstvo osebnih podatkov s sedežem Dunajska cesta 22, SI-1000 Ljubljana. Spletna stran tukaj.

Svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov lahko kadar koli prekličete. Če umaknete soglasje za obdelavo osebnih podatkov, bodo vaši osebni podatki izbrisani, vendar to ne velja za osebne podatke, ki jih podjetje Ksisters potrebuje za izpolnjevanje zakonskih obveznosti (npr. za obdelavo že oddanega naročila) ali za zaščito svojih zakonitih interesov. Osebni podatki bodo izbrisani tudi, če osebni podatki niso potrebni za predvideni namen ali če je hramba vaših podatkov nesprejemljiva iz drugih zakonsko določenih razlogov.

5. Spletna stran

5.1 Piškotki

Naša spletna stran uporablja tako imenovane piškotke zato, da je naša ponudba aktualna, zanimiva in priročna za vas. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku, pametnem telefonu ali drugi napravi in se uporabljajo v vašem brskalniku. Piškotke uporabljamo na primer za:
- pravilno delovanje nakupovalne košarice, da lahko čim lažje oddate svoje naročilo;
- si zapomnite podatke za vnos, da vam jih ne bo treba ponovno vnašati;
- boljše prilagajanje naše spletne strani vašim potrebam s spremljanjem prometa, obiskov spletne strani in funkcij, ki jih uporabljate;
- iskanje informacij o prikazih oglasov, da vam ne bi prikazovali oglasov za izdelke, ki vas ne zanimajo.

5.2 Uporaba piškotkov

Piškotke, ki se uporabljajo na naši spletni strani, lahko razdelimo na dve glavni vrsti. Kratkotrajni, tako imenovani "sejni piškotki", ki se izbrišejo takoj, ko končate obisk naše spletne strani. Dolgoročni, tako imenovani "trajni piškotki", ki so v vaši napravi shranjeni dlje časa ali dokler jih ročno ne izbrišete (čas, v katerem piškotek ostane v vaši napravi, je odvisen od nastavitev samega piškotka in nastavitev vašega brskalnika). Piškotke lahko glede na funkcionalnost razdelimo tudi na:


– Analitika, ki nam pomaga izboljšati uporabniško izkušnjo naše spletne strani z razumevanjem, kako ga uporabniki uporabljajo.
- Konverzije, ki nam omogočajo analizo učinkovitosti različnih prodajnih kanalov.
- Sledenje, ki v kombinaciji s konverzijo pomaga analizirati učinkovitost različnih prodajnih kanalov.
- Remarketing, ki ga uporabljamo za prilagajanje oglaševalske vsebine in pravilno ciljanje.
- Osnove, ki so pomembne za osnovno delovanje spletne strani.

5.3 Zavrnitev piškotkov

Nastavitev uporabe piškotkov je del vašega spletnega brskalnika. Večina brskalnikov privzeto samodejno sprejme piškotke. Spletni brskalnik lahko zavrne piškotke ali jih omeji na izbrane vrste.

Informacije o brskalnikih in nastavitvah nastavitev piškotkov lahko najdete na naslednjih spletnih mestih ali v dokumentaciji drugih spletnih brskalnikov.

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Android

5.4 Povezave

Naša spletna stran vsebuje povezave do drugih spletnih mest, ki so praktična in vsebujejo informacije. Upoštevajte, da je ta spletna stran lahko v lasti in upravljanju drugih podjetij in organizacij, ki imajo drugačne varnostne politike in politike zasebnosti. Naše podjetje nima nadzora nad informacijami, gradivom, izdelki ali storitvami, ki so na teh spletnih straneh ali prek njih na voljo, in ne prevzema odgovornosti zanje.

6. Kontaktirajte nas

Če imate kakršna koli vprašanja, komentarje ali poizvedbe v zvezi s tem pravilnikom, nam pišite na:

Oseba, odgovorna za obdelavo podatkov, za vprašanja v zvezi s spletno prodajo, dostavo izdelkov in preprečevanjem goljufij v podjetju Ksisters s.r.o.: : [email protected]

Kontakt: Ksisters, s.r.o.
IČO 53143230,
Nalov sedeža: Bajkalská 45G, 821 05, Bratislava, Slovenská republika

Služba za pomoč strankam: [email protected]

Ta Politika se uporablja od 28.11.2022

S podpisom se strinjam s pogoji